Kan vädret bestämma sig?

Det vill jag verkligen veta, kan vädret bestämma sig? Den här veckan har det varit sol och varmt ena stunden, blåsigt och kallt andra och helt plötsligt från ingenstans bara vräker det ner regn i 10 minuter, sen är det strålande sol igen... Jag förstår mig verkligen inte på det och jag är definitivvt trött på det. Jag kan acceptera att det störtregnar en hel dag, men då vill jag gärna ha en vecka med bra väder också...

När jag åkte till universitetet i onsdags var det strålande sol, lite kallt men klockan var bara 8 på morgonen. Jag övervägde shorts eller klänning. På eftermiddagen blev jag glad för att jag valde jeans då det blev riktigt tråkväder. Visst det kan var mysigt och så när man sitter inne i värmen med en kopp kaffe, men bara så länge man sitter inne.
 
 

När jag blir trött i huvudet

Tänkte att jag skriver ett litet inlägg kring anledningen till att jag tar en liten pluggpaus och faktiskt tar mig tid att skriva här. Jag har tagit en paus ifrån PM tänket och skrivandet då jag är trött i huvudet. När jag pluggar och blir trött i huvudet känns det som om jag bli tjock i huvudet och tankarna inte kommer fram. Ibland blir det som om jag har en tanke, och jag vet att den är där men jag lyckas inte få fram den och få ner den i skrift.
 
Jag avskyr den trötta känslan, det är som om hjärnan säger "nu orkar jag inte mer". Då brukar det vara bra för mig att ta en paus och stänga av plugget en stund. Jag har egentligen inga problem att läsa och skriva utan det brukar hjälpa att bara ta bort plugg biten. Så hörlurarna har åkt in och jag släpper plugget för några minuter och skriver lite här i stället. Jag kan tänka mig att jag inte är ensam om att bli sån här när jag är trött i huvudet. Det är bara sjukt irriterande ibland, speciellt när det känns som om jag kommit igång med skrivandet.
 
Två av tre av mina underbara klasskompisar som jag spenderat många timmar tillsammans med i arbetsskrivandet under vår utbildning.

Sista gången i biblioteket?

Jag har precis kommit till skolan för att sitta på universitetsbiblioteket och plugga för vad som skulle kunna vara sista gången. PM:et jag skriver på ska in i början på nästa vecka och jag vill bli klar med det senast på fredag. Jag har i princip pluggat hemmifrån i två veckor då vi knappt haft något schemalagt. Idag är vi några som bestämt oss för att sitta och skriva tillsammans för att kunna ta hjälp av varandra. Visst vi skriver om olika ämnen men vi skriver alla om jämlik hälsa och kan därför dra hjälp av varandra och de kunskaper vi besitter efter tre år på programmet.
 
Det känns lite bitterljuvt, sitta i biblioteket och plugga ihop är något vi gjort när vi haft större uppgifter under hela utbildningen och idag är sista gången vi gör det tillsammas, det kan för mig vara sista gången helt om jag inte pluggar vidare i höst. Det är underbart att veta att jag om knappt en vecka har en klar universitetsutbildning och kan ta ut min kandidatexamen, men samtidigt kommer jag sakna att plugga med dessa underbara människor, vi har så äckligt roligt ihop! Men allt har sitt slut och jag vill ju vidare med mitt mitt liv och börja arbete.