Lördag morgon

Jag måste säga att det är otroligt härligt att gå upp och veta att jag ska äta frukost idag. Igår handlade jag massor av mat för att få äta något riktigt gott men som samtidigt inte skräp. Även om det är något så enkelt som en smoothie och en liten macka smakar det något otroligt gott, och att få tugga, det är något som definitivt är underskattat. Jag tänker börja försiktigt med att äta igen då magen är inställd på bara flytande vätska nu, lugnt och försiktigt. Därefter tänker jag vara väldigt fokuserat på hur stora mina portioner är då jag förhoppningsvis vant mig vid mindre nu. Även om detoxen varit nyttig är det skönt att få äta och dricka lite annat igen.
 
Detoxen lite sammanfattat:
- 7 dagar, den 23-29/1-16
- Endast druckot grönsaksjuicer, vatten och grönt te.
- Ingen alkohol, godis, eller onyttigheter och mat av något slag.
- Jag har gått ner 5 kg. Det blir intressant att se hur fort de kommer tillbaka då jag inte är personen som tror på att fasta bort fett. Det är som sagt inte därför jag gjorde detoxen.
- Jag har påmints om att jag är stark, envis och om jag verkligen vill klarar jag av väldigt jobbiga saker. Det är trevligt att påminnas om det.
 
Detoxen har förhoppningsvis resulterat i ett mindre sockersug, ett mindre sug efter att småäta samt att jag i fortsättningen kan bli mätt på mindre portioner. Och sist men inte minst att min kropp tömts på gifter, tillsatser och andra ämnen som egentligen inte hör hemma där. Den fortsatta planen är nu att bygga på det här. Om jag ska äta sötsaker, snacks, godis eller lknande ska det hända endast en gång i veckan och i måttliga mängder. Klarar jag av en hel vecka med endast fruktjuier ska jag klara av det. Dessutom ska det bli mindre kolhydrater och mer sallad. Jag ska försöka vara vaksam på gluten samt äta på mer regelbundna tider vilket jag gjort denna vecka. Som slutsats tänker jag säga att det är tufft, riktigt tufft, de är inget att hymla om. Men oavsett så är det en positiv upplevelse och jag är definitivt glad för att jag genomfört den. Om ni undrar något kring detoxen, hur det var osv. som ni inte tycker jag skrivit och gett svar på får ni mer än gärna fråga.

Kommentarer:

1 Fairylandsurprises:

Ser väldigt gott ut!

2 Josephine :

Mysig lördags morgon! Super fin blogg du har, lycka till med bloggen & allt, kram

Svar: Vad snällt sagt, tack så mycket!:)
Stina Svensson

3 Emma -Merakibeauty.se:

mummss :)

Kommentera här: